نکست کالا نکست مگ

فرق تلویزیون led با oled

اگر به دنبال خرید تلویزیون باشید، با کلمات اختصاری زیادی روبرو خواهید شد. در بیشتر موارد و اکثر برند‌ها، با اصطلاحات LED و OLED مواجه خواهید داشت. شاید برای شما هم سوال باشد که تفاوت میان تلویزیون‌های LED و OLED در چیست؟ در این مطلب از نکست مگ به بررسی تفاوت‌های تلویزیون LED و OLED می‌پردازیم که درک صحیح این عبارات و کلمات اختصاری در تصمیم‌گیری شما نتیجه مثبتی خواهد داشت.

نحوه کارکرد تلویزیون LED

تلویزیون‌ها از دو بخش اصلی تشکیل شده اند: یک پنل LCD و یک نور پس زمینه. پنل LCD شامل پیکسل‌ها یعنی نقاط رنگی کوچکی است که تصویر تلویزیون را تشکیل می‌دهند. پیکسل‌ها به خودی خود دیده نمی‌شوند و برای نمایش، به نور پس زمینه نیاز دارند. هنگامی که نور پس‌زمینه به پیکسل LCD می‌تابد، می‌توانید رنگ و تصویر آن را ببینید.

فرق تلویزیون led با oled

کلمه LED در تلویزیون‌های LED به نحوه ایجاد نور پس زمینه اشاره دارد. در گذشته از فناوری ضخیم‌تر با کارایی کم به نام CCFL (نور فلورسنت کاتد سرد) استفاده میشد. اما این روزها، تقریباً هر تلویزیون صفحه تخت (بدون OLED) از LED به عنوان منبع نور پس زمینه خود استفاده می‌کند. بنابراین، هنگامی که اصطلاح تلویزیون LED را می‌بینید، به سادگی به یک تلویزیون LCD با نور پس زمینه LED اشاره دارد. گفته می‌شود، همه تلویزیون‌های LED یکسان ساخته نمی‌شوند. ممکن است تفاوت‌هایی در تعداد و کیفیت LED های استفاده شده وجود داشته باشد که منجر به تفاوت در مواردی مانند روشنایی و وضوح تصویر می‌شود.

نحوه کارکرد تلویزیون OLED

عبارت OLED در تلویزیون OLED مخفف دیود ساطع‌کننده نور ارگانیک است. OLED‌ها دارای خاصیت غیرمعمولی هستند که می‌توانند نور و رنگ را از یک دیود واحد در هنگام تغذیه با برق تولید کنند. به همین دلیل، تلویزیون‌های OLED به نور پس زمینه جداگانه نیاز ندارند. هر پیکسلی که می‌بینید یک منبع رنگ و نور است.

برخی از مزایای ذاتی صفحه نمایش‌های OLED این است که می‌توانند بسیار نازک و انعطاف پذیر باشند. اما بزرگترین مزیت آن‌ها در مقایسه با تلویزیون‌های LED این است که هر پیکسل جداگانه نور و وضوح خود را دریافت می‌کند (برخلاف تلویزیون‌های LED که دارای پیکسل‌های پایداری هستند که برای دیدن به منبع نور خارجی نیاز دارند) وقتی تلویزیون OLED روشن است، می‌توانید آن را ببینید. وقتی خاموش است، اصلاً نوری از خود ساطع نمی‌کند و کاملاً سیاه است.

فرق تلویزیون led با oled

در حال حاضر تلویزیون LG که به خاطر OLED‌های سطح بالای آن‌ها مانند سری G3 مشهور است. کمپانی LG تنها سازنده پنل‌های OLED برای تلویزیون‌ها است که به لطف همکاری با برندهایی مانند سامسونگ و سونی، می‌توانید OLEDهای سامسونگ و تلویزیون سونی مانند Samsung S95C و Sony A95L را خریداری کنید. این مدل‌ها هنوز از ابزارهای پردازش تصویر توسعه یافته توسط هر شرکت مربوطه استفاده می‌کنند، اما پنل‌های OLED متعلق به شرکت LG است.

تفاوت میان تلویزیون OLED و LED

بررسی تفاوت تلویزیون OLED و LED دقیقا همان چیزی است که زمان خرید به آن نیاز دارید. پس اکنون زمان آن است که این دو فناوری را در مقابل یکدیگر قرار دهیم و ببینیم که چگونه آن‌ها در معیارهایی مانند رنگ‌ها، کنتراست، زاویه دید، روشنایی و سایر ملاحظات عملکری متفاوت خواهند بود.

تفاوت OLED و LED از نظر تولید رنگ سیاه

توانایی نمایشگر برای تولید رنگ‌های سیاه عمیق و جوهری مسلماً مهم‌ترین عامل در دستیابی به کیفیت تصویر عالی است. رنگ مشکی عمیق‌تر، با کنتراست بالاتر و تولید رنگ‌های دیگر که نتیجه تصویر واقعی‌تر و خیره‌کننده‌تر را فراهم می‌کند، اهمیت بالایی خواهد داشت. وقتی صحبت از سطوح مشکی به میان می‌آید، OLED به عنوان یک قهرمان بلامنازع سلطنت می‌کند!

تلویزیون‌های LED به نور پس‌زمینه LED متکی هستند که در پشت پنل LCD می‌درخشند. تلویزیون‌های LED در طول تاریخ برای تولید رنگ سیاه با مشکل مواجه شده‌اند و می‌توانند از اثری به نام “خونریزی نور” رنج ببرند، که بخش‌های روشن تر از صفحه نمایش را در بر می‌گیرد. تلویزیون‌های OLED از هیچ یک از مشکلات سطح سیاه تلویزیون‌های LED سنتی رنج نمی‌برند. اگر یک پیکسل OLED الکتریسیته دریافت نکند، هیچ نوری تولید نمی‌کند و بنابراین کاملا سیاه است.

تفاوت OLED و LED از نظر روشنایی

وقتی صحبت از روشنایی به میان می آید، تلویزیون‌های LED برتری قابل توجهی خواهند داشت. نور پس زمینه آن‌ها را می‌توان از LEDهای بزرگ و قدرتمند تامین کرد. با افزودن نقاط کوانتومی، این روشنایی را می‌توان حتی با کوچکتر شدن اندازه LEDهای جداگانه حفظ کرد. تلویزیون‌های OLED نیز می‌توانند روشنایی قابل قبولی داشته باشند اما کنتراست بین روشن‌ترین و تاریک‌ترین نقاط صفحه نمایش بیش از پیش اغراق‌آمیز است. تعبیه یا جابجایی پیکسل‌های OLED به حداکثر روشنایی خود برای طولانی مدت، طول عمر آنها را کاهش داده و پیکسل کمی بیشتر طول می‌کشد تا به رنگ مشکی کامل برگردد. با در نظر گرفتن این ملاحظات، توجه به این نکته مهم است که همه تلویزیون‌های مدرن (چه OLED، چه LED یا QLED) روشنایی کافی و مورد نیاز تولید می‌کنند.

تفاوت OLED و LED از نظر زاویه دید

تلویزیون‌های OLED برنده بی‌چون‌وچرای تفاوت تلویزیون OLED و LED است. در تلویزیون‌های LED، بهترین زاویه دید، نقطه مرده است، و هر چه بیشتر به طرفین حرکت کنید، کیفیت تصویر هم در رنگ و هم در کنتراست کاهش پیدا می‌کند. تا زمانی که شروع به وارد شدن به زوایای خارج از حد نشوید، مشکلی با زاویه دید در تلویزیون‌های OLED نخواهید داشت. کسانی که در دورترین انتهای کاناپه نشسته باشید، ممکن است کمی روشنایی و کاهش رنگ را تجربه کنید و این معمولاً تا زمانی که حدود 85 درصد از مرکز خارج نشده باشید، تجربه نخواهید کرد.

تفاوت OLED و LED از نظر قیمت

زمانی که صحبت از قیمت می‌شود، تلویزیون‌های OLED معمولا گران‌تر از تلویزیون‌های LED هستند. با این حال، هر چه مدل‌های جدیدی از تلویزیون‌های OLED با بازار عرضه شود، قیمت مدل‌های قبلی ارزان‌تر خواهد شد. همچنین با توجه به امکانات متعدد و برتری‌های تلویزیون OLED به LED، این تفاوت قیمت منطقی خواهد بود. برای مشاهده قیمت تلویزیون‌‎های OLED و LED می‌توانید به فروشگاه آنلاین نکست کالا سر بزنید.