نکست کالا نکست مگ

صفحه نمایش ips یا amoled کدام بهتر است؟

اگر تفاوت بین صفحه نمایش IPS و amoled رو نمی‌دانید، این مطلب از نکست مگ برای شما آماده شده است. مقایسه صفحه نمایش IPS و amoled در این مطلب به صورت جدول نیز تهیه شده است.

هنگام خرید تبلت، لپ تاپ یا گوشی هوشمند، صفحه نمایش اولین موردی است که باید آن را در نظر بگیرید.

صفحه نمایش Amloed و IPS دو فناوری پرکاربرد در ساخت و تولید صفحه نمایش هستند. این دو صفحه نمایش، شباهت‌های زیادی با هم دارند. با این حال، حین انتخاب صفحه نمایش IPS و amoled متوجه تفاوت‌هایی خواهید شد.

تفاوت بین صفحه نمایش IPS و amoled

قبل از بررسی تفاوت بین صفحه نمایش IPS و amoled به معرفی فناوری این دو صفحه نمایش می‌پردازیم.

صفحه نمایش AMOLED (active-matrix organic light emitting diode) فناوری استفاده شده در صفحه‌های نمایش است که الکترون‌ها از طریق آند و کاتد در یک لایه نازک در AMOLED حرکت می‌کنند. مقدار جریان الکترون، روشنایی صفحه نمایش را تعیین می‌کند و دیودهای ساطع‌کننده قرمز، سبز و آبی برای کنترل رنگ در صفحه، به کار گرفته می‌شوند.

در مقابل، صفحه نمایش IPS (in-plane switching) از کریستال‌های مساوی و موازی برای تولید رنگ‌ها استفاده می‌کند. الگوهای کریستال‌های داینامیک در صفحه نمایش IPS ظاهری متمایز ارائه می‌کند. در صفحه نمایش‌های IPS زاویه دید بهتر برای مشاهده تصاویر به صورت افقی امکان پذیر است. در ادامه به تفاوت بین صفحه نمایش IPS و amoled می‌پردازیم.

مقایسه صفحه نمایش IPS و amoled

در یک نگاه، مقایسه صفحه نمایش IPS و amoled در جدول زیر آماده شده است. به‌طور کلی، کیفیت صفحه نمایش AMOLED بیشتر از IPS بوده و 10 سال دیرتر از IPS به بازار وارد شده است.

تفاوت IPS AMOLED
اسم کامل In-plane switching Active-matrix organic light emitting diode
کاربرد قابل استفاده برای صفحه‌های نمایش LCD قابل استفاده در صفحه نمایش گوشی هوشمند، لپ تاپ و مانیتور
کیفیت نمایش بزرگتر از سایز واقعی المان کوچکتر از سایز واقعی المان
مصرف انرژی مصرف انرژی بیشتر مصرف انرژی کمتر
سال رونمایی 1996 2006
اختراع شده توسط هیتاچی Steven Van Slyke Ching Wan Tang
کنتراست رنگ نمایش دقیق رنگ‌ها کنتراست رنگی بالا به‌دلیل القای نور توسط پیکسل‌ها

در ادامه، به بررسی تخصصی تفاوت IPS و Amoled می‌پردازیم.

تفاوت از نظر نرخ تازه‌سازی

صفحه‌ی نمایش AMOLED به طور معمول نرخ تازه‌سازی بالاتری نسبت به نمایشگرهای IPS را دارا است. نرخ تازه‌سازی بالا به این معنی است که توان نمایش تصاویر بیشتر در 1 ثانیه را داراست که در نتیجه، تصویرهای شفاف و صافی را نمایش می‌دهد. صفحه‌ی نمایش AMOLED برای اجرای بازی‌ها و سایر فعالیت‌های گرافیکی که Refresh Rates در آن‌ها اهمیت بیشتری دارد، بهتر عمل می‎کند.

تفاوت از نظر تراکم پیکسلی

صفحه نمایشگر amoled دارای تراکم پیکسل بالاتری نسبت به نمایشگرهای IPS است که می‌توانند جزئیات بیشتری را در یک تصویر به نمایش بگذارند. صفحه نمایش‌های AMLOED نمایش بهتری در پخش فیلم‌ها و سایر فعالیت‌هایی که جزئیات نمایش در آن‌ها مهم است است را دارند. در این زمینه می‌توانید مطلب بهترین لپ تاپ برای گیمینگ را در نکست مگ مطالعه نمایید.

تفاوت از نظر مصرف برق

صفحه نمایشگر AMOLED مصرف انرژی کمتری نسبت به نمایشگرهای IPS مصرف می‌کنند و در عمر باطری دستگاه‌هایی که از آن‌ها استفاده می‌کنند، صرفه‌جویی خواهند داشت.

تفاوت از نظر دقت رنگ

در نمایشگرهای AMOLED دقت رنگ بهتری نسبت به نمایشگرهای IPS دارند. این به آن معناست که رنگ‌ها در AMOLED دقیق‌تر و واقعی‌تر از نمایشگرهای IPS نمایش داده می‌شود.

تفاوت از نظر مزایا و معایب

مزایا و معایب صفحه نمایش AMOLED و IPS در جدول زیر برای شما آماده شده است.

مزایای AMLOED مزایای IPS معایب AMOLED معایب IPS
نمایش واقعی رنگ‌ها کنتراست عالی هزینه کمتر نسبت به Amoled قیمت گران‌تر نسبت به IPS عدم نمایش 100 درصدی رنگ‌ها
هر پیکسل دارای LED RGB جداگانه است ماندگاری و طول عمر بالا طول عمر پائین نسبت به IPS مصرف انرژی و برق زیاد
مصرف برق و انرژی کمتر طیف طبیعی نور و رنگ در صورت سوختن یک پیکسل، تصویر کل صفحه نمایش از دسترس خارج می‌شود نرخ تازه‌سازی پائین‌تر
نمایش رنگ سفید با کیفیت عالی نمایش با کیفیت زیر نور خورشید نازکی و شکننده بودن ضخامت بیشتر نسبت به AMOLED

در این مطلب از فروشگاه کالای دیجیتال نکست کالا به بررسی تفاوت بین صفحه نمایش IPS و amoled پرداختیم. خواندن این مطلب، به تصمیم‌گیری در مورد انتخاب بهترین صفحه نمایش براساس نیاز و کارایی کمک خواهد کرد.