نکست کالا نکست مگ

راهنمای عکاسی حرفه ای با انواع گوشی هوشمند

پیش از 3 یا 4 سال گذشته، عکاسی حرفه‌ای با گوشی‌های هوشمند در حد خیال و تجسم بود؛ اما به لطف پیشرفت چشمگیر دوربین گوشی‌های هوشمند، این امکان در حال حاضر میسر شده است.

راهنمای عکاسی حرفه ای با انواع گوشی هوشمند در نکست مگ به‌طور کامل برای شما آماده شده است. اگر شما هم مثل بقیه تمایل دارید عکاسی حرفه‌ای انجام دهید و تمایل به خرید گوشی موبایل برای عکاسی حرفه‌ای دارید، این مطلب مختص شماست!

عکاسی حرفه ای با گوشی هوشمند

عکاسی حرفه ای با گوشی، با توجه به گوشی‌های موبایل که دارای لنز ثابت، سنسورهای ناکارآمد کوچک و عملکرد بد در شرایط کم نور (مانند کنسرت یا حتی برای عکسبرداری از طلوع و غروب خورشید) تبدیل به یک رویا شده بود. اما وضعیت دوربین گوشی‌های هوشمند اخیرا به ویژه در 2 سال اخیر تغییر کرده است. چه کسی فکرش را می‌کرد که گوشی‌های هوشمند با فرمت RAW عکاسی کنند، ابعاد عکس‌ها 30، 50 یا حتی 108 مگاپیکسل باشد و حجم فایل آن‌ها 80 مگابایت یا بیشتر باشد؟

نحوه انتخاب گوشی برای عکاسی حرفه ای

انتخاب تلفن مناسب عکاسی حرفه ای می‌تواند سخت باشد و اغلب به ترجیحات شخصی شما بستگی دارد. اما، بهترین راه برای شروع این است که بررسی‌های DXO Mobile reviews بپردازید و مقالات و نظرات آن‌ها را بررسی کنید. این مجله تست‌های پیچیده‌ای را اجرا می‌کنند و کاملا عینی هستند. این به این معناست که آنچه شما در این مجله می‌خوانید، به احتمال زیاد اتفاق می‌افتد.

همچنین تست‌های این مجله فقط مربوط به عکاسی نیست و تست‌های فیلمبرداری هم می‌توانید مشاهده کنید. بنابراین، اگر فیلمبردار هستید، می‌تواند به شما کمک شایانی کند.

بهترین گوشی برای عکاسی حرفه ای، گوشی‌ای است که بتواند تصاویر را با فرمت RAW ثبت کند. چرا که این گوشی‌های اطلاعات بیشتری را ذخیره می‌کند که پردازش‌های بعدی بسیار مهم هستند. خرید مدل پرچمدار (و نه نسخه لایت) دومین توصیه برای عکاسی حرفه ای گوشی است. گوشی‌های پرچمدار معمولا گران‌تر بوده اما سرمایه‌گذاری را دارند. مدل‌های پرچم معمولا بهترین دوربین، باطری، پردازنده و سایر قابلیت‌ها را دارند.

همه برندها سالی یک بار مدل‌های پرچمدار خود را معرفی می‌کنند، بنابراین اگر یک مدل جدید بخرید، بهترین چیز را برای 12 ماه آینده خواهید داشت. طبق تجربیات کاربران، معمولا پرچمداران گوشی‌های هوشمند سامسونگ از کیفیت دوربین بهتری برخوردار هستند.

اکنون که تلفن خود را انتخاب کرده‌اید، فرصت عکاسی حرفه‌ای در اختیار شماست!

آموزش عکاسی حرفه ای با گوشی

در حالی که گوشی‌های هوشمند منوی بسیار ساده‌ای دارند، اما تفاوت چندانی با منوهای استاندارد دوربین‌های DSLR ندارند. این منوها و تنظیمات برای کمک به شما برای گرفتن عکس‌های بهتر و جلوگیری از خطا در دسترس هستند.

اولین چیزی که باید در منوی تنظیمات دوربین موبایل خود بررسی کنید، وضوح تصویر است. توصیه می‌شود وضوح تصویر را به بالاترین حد ممکن تنظیم کنید. اگر کیفیت 40 دارید، با 10مگاپیکسل عکاسی نکنید. چرا که ممکن است یک عکاسی حرفه ای با گوشی داشته باشید که اگر با بالاترین رزولوشن گرفته نشود، به اندازه دلخواه از آن بهره نخواهید برد.

در مرحله بعد، در صورت امکان، با فرمت RAW به عکاسی حرفه ای با گوشی بپردازید. هنگام استفاده از این قابلیت، گوشی موبایل عکس را به دو صورت JPG و RAW ذخیره می‌کند.

عکاسی حرفه ای با موبایل

نکته: فایل‌های RAW در گوشی‌های هواوی تقریبا حجمی معادل 80 مگابایت دارند که 2 یا 3 برابر بزرگتر از عکس خامی است که با دوربین DSLR گرفته است. بنابراین جهت مدیریت و صرفه‌جویی در فضای ذخیره‌سازی گوشی خود، فایل‌های ناخواسته را حذف کنید یا از فضاهای کلاود استفاده کنید.

با وجود حجم بالای فایل، عکاسی حرفه ای با گوشی با فرمت RAW ضروری است. به خصوص اگر اهل عکاسی از منظره‌ها و طبیعت هستید. دلیل ضروری بودن استفاده از این قابلیت، اطلاعات زیادی است که در هایلایت‌ها و سایه‌ها وجود که می‌توانید با آن‌ها کار کنید. فقط کمی ویرایش، عکس را بسیار بهتر از فایل اصلی می‌کند.

فعال کردن نمای شبکه‌ای (Grid)

مورد بعدی که هر عکاس حرفه‌ای باید در نظر داشته باشد، قانون معروف یک سوم است. نمای شبکه‌ای یا Grid به شما کمک می‌کند ترکیب بهتری برای عکسبرداری داشته باشید. برای کمک گرفتن از این قابلیت، مهم‌ترین قسمت سوژه را روی یکی از خطوط متقاطع یا در امتداد آن‌ها قرار دهید تا کادربندی خوبی برای عکاسی داشته باشید.

مانند همه قوانین، در برخی شرایط عکاسی، می‌توانید قانون یک سوم را ندیده بگیرید. به‌طور مثال زمانی که می‌خواهید از انعکاس‌ها عکاسی کنید، سوژه را در مرکز نمای شبکه‌ای قرار دهید تا 50-50 شات بگیرید. قانون یک سوم به شما کمک می‌کند تا تصاویری چشم‌نواز و متعادل بگیرید.

عکاسی حرفه ای با گوشی

استفاده از تایمر

اکثر مردم همیشه از تایمر دوربین برای گرفتن عکس‌های سلفی استفاده می‌کنند. اما تایمر یک مزیت بزرگ دیگر برای عکاسی حرفه‌ای با گوشی دارد. بیشتر گوشی‌های موجود در بازار ایران، زوم 50 برابری دارند و گرفتن عکس واضح با این زوم، بسیار سخت است. بنابراین اگر می‌خواهید از زوم 50 برابری استفاده کنید، به 3 پایه نیاز دارید.

یک روش کوتاه در مورد نحوه انجام این کار وجود دارد:
1. گوشی را بر روی 3 پایه تنظیم کنید
2. تایمر را برای 2 ثانیه یا بیشتر تنظیم کنید
3. کادربندی تصویر را تنظیم کنید و برای فوکوس بیشتر، روی سوژه در گوشی ضربه کنید
4. برای گرفتن عکس، دکمه شاتر را فشار دهید و گوشی، با توجه به تایمر عکس می‌گیرد. علت اصلی استفاده از سه‌پایه و تایمر برای عکاسی حرفه‌ای با گوشی، جلوگیری از لرزش ناخواسته دوربین و گرفتن واضح‌ترین عکس ممکن است.

نکته: فوکوس دوربین را با سوژه‌ای که قصد عکاسی از آن دارید، تنظیم کنید. بدون تعیین فوکوس دوربین، اقدام به عکس‌برداری نکنید. اگر سوژه‌ای در نظر دارید که جزئیات پیچیده‌ای دارد، روی یک سوم اول سوژه فوکوس کنید تا حداکثر عمق جزئیات سوژه در تصویر پیدا باشد و مطمئن شوید که بخش بزرگی از سوژه به خوبی فوکوس می‌شود.

عکاسی حرفه ای با گوشی

انتخاب سبک رنگی

برخی از گوشی‌های هوشمند این امکان را دارد که بین رنگ‌های استاندارد، یکی را در عکس خود انتخاب کنید. این امکان، از بسیاری جهات شبیه به چیزی است که ما به عنوان سبک تصویر در دوربین‌های DSLR مانند منظره، پرتره، استاندارد یا خنثی، می‌شناسیم. در این گزینه، هیچ انتخاب درست یا نادرستی برای شما وجود ندارد و ممکن است چیزی که انتخاب می‌کنید، مناسب شما نباشد. با این حال، اگر قصد دارید عکس‌های خود را ویرایش کنید، بهتر است در حالت استاندارد عکاسی کنید و پس از گرفتن عکس، تغییرات رنگی شخصی را ایجاد کنید.

عکاسی حرفه ای با گوشی

لنز دوربین را تمیز کنید!

معمولا گوشی تلفن بیشتر اوقات در جیب یا دستان شما هستند که همین باعث ایجاد کثیفی، چربی و اثرانگشت زیادی در سراسر لنز و صفحه نمایش می‌شود. قبل از شروع عکاسی، حتما نواحی لنز را با یک پارچه میکروفایبر (مانند دستمال عینک) تمیز کنید. هنگام تمیز کردن لنز، مراقب باشید که خط‌وخش به آن وارد نشود.

تمیز نکردن لنز از خاک و رد اثر انگشت، عکس‌های شما تار می‌کند و در برخی موارد ممکن است عکس کنتراست (وضوح) کمتری داشته و خطوط ناخواسته‌ای داشته باشد.

عکاسی حرفه ای با گوشی

عکاسی حرفه‌ای با گوشی با شناخت حالت‌های دوربین

یکی از تفاوت‌های عکاسی با گوشی هوشمند و عکاسی معمولی، حالت‌های مختلفی است که می‌توانید حین عکاسی با گوشی هوشمند انتخاب کنید. اما انتخاب حالت مناسب عکاسی، به سوژه‌ای که قصد دارید از آن عکس بندازید، بستگی دارد. برای درک بهتر حالت‌های مختلف عکاسی حرفه ای با گوشی هوشمند ادامه مطلب را مطالعه کنید:

  • حالت دیافراگم

می‌توانید با حالت دیافراگم می‌توانید پس‌زمینه عکس خود را محو کنید تا رو سوژه‌هایی که در 2 متری لنز هستند، فوکوس کنید. برای تنظیم دیافراگم می‌توانید روی قسمتی که می‌خواهید فوکوس کنید، ضربه بزنید و نوار نمایان شده در زیر آن را، به چپ و راست حرکت دهید.

  • حالت شب (Night Mode)

این حالت عکسبرداری می‌تواند شما را حیرت‌زده کند. برای استفاده از این حالت، با توجه به نور موجود، برای گرفتن عکس به چند ثانیه زمان نیاز داردید. گاهی اوقات ممکن است این زمان از 4 تا 8 ثانیه طول بکشد. بهترین و باورنکردنی‌ترین بخش عکسبرداری با حالت شب گوشی‌های هوشمند، این است که می‌توانید عکس‌های واضحی ثبت کنید. بدون لرزش دوربین، بدون تار شدن قسمت‌های مختلف سوژه و در صورت ثابت بودن سوژه، عکاسی در شب با این حالت تصاویر بسیار واضحی در بر خواهد داشت.

  • حالت پرتره

حالت پرتره، همانطور که از اسم آن مشخص است، برای گرفتن عکس‌هایی مناسب است که پس‌زمینه تار دارند. پرتره شبیه به حالت دیافراگم است اما دو مزیت بیشتر دارد: حالت بوکه و جلوه‌های زیبایی.

بوکه، این امکان را به شما می‌دهد تا نور پس‌زمینه را با اشکال دایره‌ای شکل، قلب و سایر اشکال محو کنید. این یک ویژگی عالی برای سوژه‌هایی است که نورپردازی تزئین شده اند.

نکته: از عکسبرداری با حالت پرتره با نور فلش گوشی خودداری کنید. چرا که گوشی‌های هوشمند فلش پیچیده‌ای ندارند و سایه‌های سوژه تار می‌شوند.

  • حالت عکاسی

اگر تمایل به انجام دادن تنظیمات عکاسی ندارید و نمی‌خواهید درگیر پیچیدگی‌های آن شوید، بهتر است در حالت عکاسی از سوژه خود عکس بگیرید. در حالت عکاسی، همه تنظیمات از پیش اعمال شده است و شما بدون هیچ پیچیدگی، به عکاسی از سوژه خود می‌پردازید.

  • حالت تک رنگ

اگر قصد دارید از یک مکان تاریخی، گردشگری، خیابا‌ن‌ها و جاذبه‌های گردشگری عکس هنری بگیرید، حالت تک رنگ برای شما بهترین گزینه خواهد بود. برخی از گوشی‌های هوشمند، دارای حالت دیافراگم تک رنگ، حالت پرتره تک رنگ و حالت پرو تک رنگ هستند که به شما گزینه‌های بیشتر و بهتری برای عکاسی حرفه‌ای با گوشی ارائه می‌کنند.

اگر قصد دارید به صورت سیاه و سفید عکاسی کنید، باید بیشتر به بافت‌ها، نورها و سایه‌ها توجه داشته باشید. همچنین باید توجه داشته باشید که عکس‌های تک رنگ، با ویرایش کنتراست پس از عکاسی، نتیجه بهتری در برخواهند داشت.

  •  حالت سوپر ماکرو

زمانی که قصد دارید از سوژه از فاصله خیلی نزدیک عکس بگیرید و نمی‌توانید به درستی رو آن فوکوس کنید، حالت سوپر ماکرو را امتحان کنید. در مقایسه با حالت معمولی دوربین، عکاسی از نمای نزدیک می‌تواند جزئیات بیشتری ثبت کرده و شگفتی‌های کوچکی را برای شما به ارمغان بیاورد که به راحتی با چشم قابل دیدن نیستند.

عکاسی حرفه ای با گوشی

با توجه به اینکه اکثر تلفن‌های هوشمند در فوکوس مشکل داشته و در فاصله 5 تا 6 سانتی‌متری سوژه تار می‌شوند، حالت سوپر ماکرو یک ویژگی فوق‌العاده برای کسایی است که دوست دارند عکس‌های با جزئیات ثبت کنند.

رایج‌ترین سوژه‌های سوپر ماکرو، گل‌ها، حشرات، پروانه‌ها، گیاهان و زنبورها هستند اما گاهی اوقات می‌تواند با این حالت از غذا عکس بگیرید و نتیجه جدید و بهتر را تجربه کنید.

  • حالت HDR

این حالت تکنیکی است که جزئیات را در روشن‌ترین و تاریک‌ترین مناطق سوژه بهبود بخشد تا محدود دینامیکی و طیف رنگی بهتری از سوژه داشته باشید.

  • حالت پرو

حالت پرو، حالت مورد علاقه در بین همه عکاسان حرفه‌ای است. در حالت پرو، می‌توانید همه چیز را تنظیم کنید. حالت پرو به دانش بیشتری در مورد اصول عکاسی نیاز دارد، اما این حالتی است که باید از آن برای گرفتن بهترین عکس استفاده کنید.

در حالت پرو، تنظیمات زیر قابل دسترسی است:

× نور سنجی: می‌توانید از این گزینه، برای تنظیم نور سوژه استفاده کنید.

× Iso: حساسیت دوربین گوشی به نور، توسط iso کنترل می‌شود. ISO بالاتر نوردهی کمتری به شما می‌دهد اما نویز عکس را بیشتر خواهد کرد.

× شاتر: زمان نوردهی را تنظیم می‌کند و در محیط‌های مختلف، به طور خودکار تغییر می‌کند.

× جبران نوردهی (EV): این گزینه تنظیم نوردهی توصیه شده را تغییر می‌دهد تا عکس‌ها روشن‌تر (+) یا تیره‌تر (-) شود.

× فوکوس: برای تنظیم روش فوکوس ترجیحی استفاده می‌شود. می‌توانید بین فوکوس خودکار تک شات (AF-S)، فوکوس خودکار پیوسته (AF-C) یا فوکوس دستی (MF) یک گزینه را انتخاب کنید.

× تعادل رنگ سفید (White balance): تعادل رنگ سفید این امکان را می‌دهد یک تنظیم از پیش تعیین شده تعادل سفیدی (AWB، Cloud، تنگستن، و غیره) را انتخاب یا تنظیمات خود را بر اساس منبع نور، سفارشی کنید.

  • حالت پانوراما
    از دیگر ویژگی‌های عالی که در عکاسی حرفه‌ای با گوشی وجود دارد، حالت پانوراما است. می‌توانید برای عکس‌های بسیار عریض، پانورامای افقی و عمودی بگیرید که این کار، بسیار ساده است. دوربین را در حالت پانوراما قرار داده، در جهت مشخص شده دوربین، لنز را حرکت دهید و در عرض چند ثانیه، عکس پانوراما خود را ثبت کنید.

در این مطلب از نکست مگ، راهنمای کامل و جامع عکاسی حرفه ای با گوشی برای شما به تفصیل توضیح داده شد. تنظیمات مورد نیاز برای عکاسی حرفه‌ای، حالت‌های مختلف دوربین گوشی هوشمند و نکات مهم عکاسی حرفه‌ای برای شما ذکر شد. در مطالب بعدی، در مورد بررسی دوربین گوشی‌های هوشمند و تفاوت آن‌ها می‌پردازیم.