مطالعه راهنمای خرید لپ تاپ در تصمیمگیری در انتخاب نوع لپ تاپ و میزان هزینه پرداختی شما بسیار موثر است. قبل از خرید، باید نیاز خود از استفاده لپ تاپ را مشخص کنید و بدانید در لپ تاپ به دنبال چه چیزی هستید. در این مطلب از نکست مگ، به ارائه راهنمای خرید لپ تاپ به صورت کامل و جامع میپردازیم.
خرید لپ تاپ با توجه به تنوع محصولات موجود در بازار میتواند کمی سردرگم کننده باشد. حتی اگر با تمامی اصطلاحات لپ تاپ آشنا باشید و دقیقا بدانید چه چیزی نیاز دارید، باز هم خرید لپ تاپ میتواند چالش باشد. جستوجو و پیمایش در سایت تولیدکنندگان لپ تاپ برای پیدا کردن مدلی که به آن نیاز دارید، خستهکننده است. این راهنمای خرید لپ تاپ به بررسی مولفههای اصلی حین خرید میپردازد.
قبل از شروع به بررسی خرید لپ تاپ، باید بدانید که کدام سیستم عامل (OS) برای شما بهترین کارایی را خواهد داشت. برای انتخاب سیستم عامل، بهترین راه این است که نرمافزارهای مورد نیاز خود را مشخص کنید و بدانید که این نرمافزارها، بر روی کدام یک از سیستمعاملها کارایی بهتری دارند. به طور کلی 3 سیستم عامل اصلی برای لپ تاپ در دسترس است که هر کدام دارای مزایا و معایبی هستند. در ادامه به بررسی سیستم عاملهای موجود میپردازیم:
ویندوز سیستمعامل مستحکمی که نسبت به قبل، بهینه شده است. اگر به نرمافزارهای مایکروسافت مانند MS Office، Access یا Outlook نیاز دارید، لپ تاپ ویندوزی بهترین انتخاب برای شماست. معمولا تعداد لپ تاپ های ویندوزی نسبت به دیگر سیستمعاملها، بیشتر است. با توجه به تنوع لپتاپهای ویندوزی، قیمتهای مختلفی از آنها در دسترس است که میتوانید با هر بودجهای خرید کنید.
کار کردن با مکبوک ممکن است کمی برای افراد مبتدی، سخت و گیجکننده باشد. با توجه به اینکه اپل برای تولید مکبوک از تراشههای خود استفاده میشود، ممکن است گزینههای محدودتری نسبت به انواع ویندوزی برای انتخاب داشته باشید. مکبوک برای انجام امور گرافیکی و طراحی میتواند بهترین گزینه ممکن باشد.
اگر به نرمافزارهای مایکروسافت نیاز ندارید، میتوانید لینوکس را تقریبا بر روی هر لپتاپی نصب کنید. نکته مهم این است که برنامههای محبوب مانند مایکروسافت و محصولات ادوبی در لینوکس پشتیبانی نمیشود. با این حال، جایگزینهای رایگانی مانند LibreOffice و GIMP (جایگزین فتوشاپ) ارائه شده است. لینوکس معمولا برای برنامهنویسی و انجام فعالیتهای IT، به دلیل امنیت بالاتر نسبت به ویندوز و مکبوک، مناسبتر است.
پس از انتخاب سیستمعامل مورد نیاز و مشخص نمودن نرمافزارهایی که به آنها نیاز دارید، میتوانید مشخصات سختافزاری مورد نیاز خود را مشخص کنید. اولین چیزی که در کانفیگ و مشخصات هر لپتاپی باید به آن توجه داشته باشید، پردازنده یا همان CPU است. به غیر از تولید سختافزارهای اختصاصی مانند مکبوک و گوگل، به طور کلی 2 شرکت وظیفه تولید CPU را بر عهده گرفتهاند. در ادامه به بررسی پردازندههای موجود در بازار میپردازیم.
پردازندههای اصلی اینتل i3، Core i5، Core i7 و Core i9 هستند که در بین اینها، I3 کمترین و I9 بیشترین قدرت پردازش را دارد. همچنین آپدیتهای مختلف انواع CPU اینتل، به صورت عددی و نسل CPU اعلام میشود. آخرین نسل CPUهای اینتل در حال حاضر نسل 11 است که در سال 2023 آپدیت آنها ارائه شده است. در صورتی که قصد دارید هر یک از فعالیتهای گرافیکی، برنامهنویسی و نقشهکشی انجام دهید، قبل از هرچیزی منابع مورد نیاز نرمافزار مدنظر را بررسی کرده تا مطمئن شوید تا چه حدی CPU در اجرای این نرمافزارها موثر خواهد بود.
نامگذاری پردازنده AMD همانند اینتل نبوده و کمی دشوارتر است. به طور مثال در AMD Ryzen 5 7600X، عدد 7 نسل CPU و عدد 6 قدرت پردازنده را نشان میدهد و دو عدد بعدی تاثیر زیادی رو هیچ چیزی نخواهند داشت. حرف X انتهای مدل نشاندهنده عملکرد بالای پردازنده است و U کمترین قدرت را در بین پردازندههای AMD دارد.
گرافیک لپ تاپ به کسانی توصیه میشود که فعالیتهای گرافیکی مانند استفاده از نرمافزارهای فتوشاپ، ایلاستریتور، ادوبی پریمیر، Ulead و نرمافزارهای اتوکد، اتودسک و انجام بازیهای کامپیوتری برای ایشان مهم است. بهطور کلی، اکثر لپتاپها دارای گرافیک onboard هستند و لزومی به گرافیک مجزا نخواهد بود. پیشنهاد میشود در صورت انجام بازیهای گرافیکی و انجام امور گرافیکی، قبل از خرید لپتاپ منابع مورد نیاز نرمافزارهای مدنظر خود را چک کرده و براساس آن، گرافیک را انتخاب کنید. مطلب بهترین لپ تاپ گیمینگ ممکن است برای شما جالب باشد.
در لپ تاپ، رم سیستم هرچقدر بیشتر باشد بهتر است و میزان رم موردنیاز، بسته به فعالیت شما خواهد داشت. برای استفاههای معمولی و روزمره، رم 8 گیگابایت کافی است اما در صورتی که فعالیتهای گرافیکی انجام میدهید یا به اجرای نرمافزارهای قدرتمند یا به اصطلاح سنگین نیاز دارید، بهتر است رم بیشتری انتخاب کنید. توجه داشته باشید که امکان افزایش رم در برخی از لپتاپها وجود ندارد.
نکته مهم انتخاب رم در لپ تاپ درک صحیح کلمه DDR است. DDR مخفف کلمه double data rate است که در انتقال اطلاعات و سیگنال تاثیرگذار است. در حال حاضر بیشتر لپتاپهای تولید شده دارای رم DDR4 هستند.
برای تعیین بودجه و قیمت لپتاپ مورد نیاز، باید بدانید که قیمت لپ تاپ براساس عواملی مانند مدل CPU، میزان رم، میزان گرافیک، حجم و نوع هارد، سیستم عامل، شرکت سازنده، تاریخ تولید، استوک یا نو بودن، پورتهای لپ تاپ و مواردی از این قبیل تعیین میشود. لپ تاپ استوک، به انواع لپتاپ کارکرده و اوپن باکس گفته میشود. برخی از لپتاپهای استوک فقط کارتن آنها باز شده و یا لوازم جانبی و کارتن آنها در دسترس نیست و کاملا مشابه نو هستند.
هارد دیسک، فضایی است که کلیه اطلاعات خود را در آن ذخیره میکنید. در کلام سادهتر، فرض کنید کمدی در کنار میز کار شما قرار دارد که تمامی وسایل و اطلاعات مورد نیاز خود را در آن قرار میدهید. اکثر لپتاپهای ساخت امروز مجهز به هارد SSD هستند. برای درک بهتر تفاوت هارد SDD و HDD اینجا را کلیک کنید.
در این قسمت، رایجترین سوالات راهنمای خرید لپ تاپ برای شما آماده شده است. در صورتی که پاسخ سوال خود را پیدا نکردید، میتوانید آن را در انتهای این صفحه به صورت کامنت برای ما ارسال کنید.
1. چه برندی را برای خرید لپ تاپ انتخاب کنیم؟
برندهای لپ تاپ به طور کلی در تکنولوژی و کیفیت ساخت تاثیرگذار هستند. بهتر است با توجه به نیاز خود از استفاده از لپ تاپ مانند سبک بودن، تاچ بودن صفحه نمایش، حسگر اثر انگشت، سایز صفحه نمایش، میزان شارژدهی و مواردی از این قبیل انتخاب کنید.
2. هنگام خرید لپ تاپ چه نکاتی را در نظر بگیریم؟
اولین نکته مهم خرید لپ تاپ تعیین بودجه و مهمتر از آن، نیازی است که لپ تاپ برای شما برطرف خواهد کرد.
3. بهترین لپ تاپ دانشجویی کدام است؟
برای انجام امور دانشجویی، یک CPU با حداقل 8 گیگابایت رم کافی است. همچنین پیشنهاد میشود برای حفظ بودجه، لپ تاپ استوک بخرید.